برگزاری کرسی آزاد اندیشی با موضوع "روابط دختر و پسر"

نخستین جلسه از سلسله جلسات کرسی های آزاد اندیشی با موضوع "روابط دختر و پسر" با حضور سرهنگ دهقانی مدیرکل اداره حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان و استقبال دانشجویان در تاریخ 16 مهرماه در محل سالن اجتماعات مرکز آموزش علمی کاربردی جهاد دانشگاهی بندر عباس و با همت بسیج دانشجویی شهید قریب برگزار گردید.

محمد دهقانی، مدرس دانشگاه و مشاور خانواده و ازدواج در هرمزگان دیروز 16 مهرماه در كرسی آزاد انديشی با موضوع«روابط دختر و پسر قبل از ازدواج» در جهاد دانشگاهی اين استان، ايمان، اخلاق، دوری از گناهان، برخورداری از حسن خلق و هم‌كفو بودن زن و شوهر را از معيارهای ازدواج موفق برشمرد و اظهار كرد: رابطه‌ای كه نوع و ميزان آن مشخص نيست از نظر اسلام جايز نيست و قرآن نيز از دوستی بين دختر و پسر و اينگونه روابط نهی كرده است.

وی در ادامه بر وجود روابط سالم مبتنی بر اصول و ارزش‌های جامعه تأكيد كرد و افزود: ارتباط احساسی ميان دختر و پسر به‌عنوان جنس مخالف و نامحرم صدماتی به هر دو طرف اين ارتباط وارد می‌كند كه گاهی غير قابل جبران است.

اين مشاور خانواده در حوزه ازدواج در اين خصوص گفت: در مشاوره‌ها افراد زيادی بوده‌اند كه به دليل شكستی كه در اين رابطه متحمل شده‌اند نگاه و ديدشان کاملاً به جنس مخالف تغيير كرده كه اين حاكی از صدمات روحی و روانی وارد شده به آن فرد است.

دهقانی در مورد مفهوم «رابطه» گفت: شرط صحيح بودن ارتباط‌ها اين است كه تكراری نباشند چون اگر برخی از ارتباط ها بين دو جنس تكراری باشند، باعث ايجاد يك نوع دلبستگی شده و چه بسا فرد را منحرف كند و صدها مفسده اخلاقی برای دختر و پسر و جامعه دارد.

وی به عوارض دوستی‌های دختران و پسران اشاره كرد گفت: برخی جوانان از روی كنجكاوی، كسب محبت، همسرگزينی و يا حتی چشم و هم چشمی اقدام به برگزيدن دوست از جنس مقابل می‌كنند اما آنچه در اين مقوله اهميت دارد، كنترل عقلایى بر احساسات و پرهيز از مخاطراتى است كه ممكن است فرد را به گرفتارى‌‏هاى مختلف روحى و جسمى دچار سازد.

اين مدرس دانشگاه در بندرعباس افزود: دانشجويان بايد بر مبنای دينی و اعتقادی در اين قضيه تفكر كرده و خود را مورد كاوش قرار دهند و از خود پپرسند كه آيا رواست مسلمان مرتكب چنين اعمال و گناهی شود؟

دهقانی در بخش ديگری از سخنان خود اظهار كرد: نقش والدين در خصوص روابط غير شرعی و دوستی دختران و پسران اين است كه نبايد در اين مسائل برخورد هيجانی و احساسی داشته باشند چون در برخی از مواقع وقتی پسران به والدين خود اظهار می‌كنند كه در دانشگاه با دختری آشنا شده‌اند والدين از اين مسئله استقبال كرده در حالی كه شايد اين فرد از لحاظ عقلی بالغ نشده و وقت ازدواجش فرا نرسيده باشد.

وی با اشاره به اينكه نقش والدين در رابطه با تبيين روابط دختران و پسران بسيار حساس است و بايد در تبيين روابط اعتقادی در عرف و جامعه حساس باشند، گفت: اگر در خانواده‌ها فضای صميميت و اعتماد به‌وجود بيايد فرزندان به جای اينكه مسائل خود را از والدين پنهان كنند، از خانواده‌ خود كمك می‌گيرند.

اين مدرس دانشگاه ضمن تأکید بر پرهيز از جنبه‌های غيراخلاقی در روابط دختر و پسر در فضای دانشگاه تصريح كرد: روابط در دانشگاه بايد جنبه فكری و اعتقادی داشته باشد، رابطه‌ای كه نوع و ميزان آن مشخص نيست از نظر اسلام جايز نيست و قرآن از دوستی بين دختر و پسر و اينگونه روابط نهی كرده است. دهقانی با بيان اينكه خطبه عقد خواندن برای شرعی شدن يك دختر و پسر موجب مودت و رحمت بين دو زوج می‌شود، گقت: اين‌ها لازمه ازدواج است؛ بنابراين رعايت مسائل شرعی بين دختران و پسران بسيار مهم است كه بايد رعايت شود.

وی در پايان در پاسخ به اين سؤال كه چه كنيم رابطه‌ها حفظ شود؟ اظهار كرد: رابطه بايد در حدی باشد كه بتوان كنترل كرد به همين جهت اگر در روابط قصد، ازدواج نباشد اين ارتباط پسنديده نيست و موجب گناه و آسيب‌های جدی به‌ويژه در دختران خواهد بود.

دومین نشست از این جلسات در آذر ماه 92 برگزار خواهد شد.